PostHeaderIconSakktáblás játékok az óvodában

"Van az oviban egy sakk készlet. Nem is tudom hogyan került oda és miért. Talán nem is az ovi szerezte be, lehet még a Harcos Pisti szülei ajándékozták az óvodának. Pisti imádott sakkozni. Már középsős korában elvitték a szülei egy sakk klubba, naponta lelkendezett róla a gyerek. Versenyekre is járt, egyszer egy érmet is nyert! Napokig ott csüngött a nyakában minden reggel :) Behozott az oviba egy sakkot, és elkezdett játszani a többiekkel. Magam sem értem hogyan, de néhány hét leforgása alatt azt vettem észre, hogy a legtöbb gyerek tud sakkozni, és a leggyakrabban használt játék a sakk az óvodában. Aztán idővel Pisti elballagott és iskolás lett. Úgy tudom folytatta sakkos pályafutását. Azonban itt az óvodában csak a sakktábla maradt, és nem játszik vele senki. Örülnék, ha használnák a gyerekek, de nem tudom hogyan tegyem eléjük úgy, hogy odaragadjanak hozzá, akárcsak Pisti és a barátai."

A sakk egy valóban nagyon hasznos játék. Önmagában annyi képességet fejleszt mint az óvoda szinte összes többi játéka együtt. Gondolkodni, tervezni, figyelni tanít. Kombinálni, elemezni, összehasonlítani, számolni. A memóriát, fegyelmet, türelmet is fejleszti. Szabálykövetésre, céltudatosságra, kreativitásra ösztönöz. És ha ügyes pedagógus adja a gyermek kezébe, akkor szociálisan is fejleszt, büszkén de szerényen győzni és feladás nélkül kudarcot kezelni is megtanít. A másikra figyelni, sportszerűnek, illedelmesnek lenni éppúgy.

PostHeaderIconSzeretnéd már holnap odavonzani a gyerekeket a sakktáblához?

PostHeaderIconNem igazán tudsz sakkozni, de jó lenne, ha a gyerekek mégis szakszerűen ismerkednének meg a játékkal?

PostHeaderIconSzeretnéd, hogy a sakk legyen az egyik kedvenc játék az oviban?

Segítek Neked!

Íratkozz fel az alábbi - CSAK ÓVÓ NÉNIKNEK és ÓVÓ BÁCSIKNAK SZÓLÓ - hírlevelünkre, és már holnap úgy mész be az óvodába, hogy

"Gyertek csak gyerekek, egy nagyon érdekes játékot mutatok nektek a sakktáblán!"

És a következő problémád már az lesz, hogy hogyan tereld a figyelmüket másra, és honnan szerezz be még 5-10 sakkot, hogy a többiek is játszhassanak! :) Persze ez utóbbira is lesz ötletem :)

Mit kapsz, ha felíratkozol az ingyenes "Sakktáblás Játékok az Óvodában" hírlevélre?


PostHeaderIconHavonta egy hírlevelet hasznos ötletekkel, program ajánlatokkal, érdekességekkel a gyereksakk-világból

PostHeaderIconÉs azonnal AJÁNDÉKBA kapod az 5 mini-leckéből álló

"Sakkmatyi Sakktáblás Játékai" tanfolyam első leckéjét,

olyan játékötletekkel, amiket AZONNAL bevihetsz az óvodába és akár már holnaptól naponta a középpontba kerülhet a sakkjáték!

PostHeaderIconÉs kapsz egy tanulmányt arról, hogy mire kell vigyáznod, amikor szekértelem nélkül fogsz neki a gyerekek sakktanításának: "5 súlyos hiba, amivel egy életre elveheted a gyerek kedvét a sakkozástól!"


PostHeaderIconNEM sakkelméleti leírásokat kapsz.

PostHeaderIconNEM téged tanítanak sakkozni a leckék.

PostHeaderIconNEM számodra érthetetlen szakkifejezéseket magyarázunk.

Hanem nagyon egyszerű, játékos, mesés ötleteket kapsz, amivel AZONNAL elkezdhettek sakkozni tanulni. Akár tudsz sakkozi, akár nem :)

FIGYELEM! Erre a hírlevélre csak Óvó nénik és Óvó bácsik íratkozhatnak fel, illetve óvodásokkal foglalkozó pedagógusok. Ha Te szülőként, sakk-oktatóként érdeklődsz, ezen a linken íratkozz fel: SAKKMATYI PRÓBA LECKE.


Feliratkozás az ingyenes "Sakktáblás Játékok az Óvodában" hírlevélre

IGEN, kérem a "Sakkmatyi Sakktáblás Játékai" mini-tanfolyam PRÓBA LECKÉJÉT, és a különleges tanulmányt,
mert nem szeretném elkövetni azt az 5 hibát!

Email cím:*
Keresztnév (ahogy szólíthatunk):*
Vezetéknév:*
Telefonszám:

Kérlek add meg az óvodád adatait (minimum a megyét).
Ha több óvodával vagy kapcsolatban, akkor azt az ovit add meg,
amelyik közelebb van a lakóhelyedhez.

Megye:*
Irányítószám:
Postacím:
Óvoda neve: