Készíts logikai játékot a gyerekeknek!

A játék neve: TANGRAM. Szükséged lesz egy lehetőleg színes karton papírra, valamint egy nyomtatóra, vagy annak hiányában vonalzóra és ceruzára.
Kattints a jobb oldali képre, és nyomtasd ki a nagyított ábrát.

Ha nincs nyomtatód, az alábbi lépéseket követve rajzold meg a pontos ábrát:

1. Rajzolj egymás mellé két egyforma szabályos négyzetet vastag vonallal.
2. A bal oldali négyzet egyik átlóját rajzold be vastagon.
3. A jobb oldali négyzet mindkét átlóját rajzold be halványan, segédvonalnak, majd a metszéspontot használva rajzold meg segédvonalnak a négyzet két felezőjét is párhuzamosan a szélekkel.
4. Kösd össze a fölső és jobb oldalsó felezőpontokat egy vastag vonallal.
5. Erősítsd meg a segédvonalak által határolt fontos elemeket: a négyzetet jobb alul, és az átlók által határolt háromszöget bal oldalon.
6. Radírozd ki a halvány segédvonalakat. Készen vagy.

Ha készen vagy, csak ki kell vágnod a vonalak mentén, és kész is a TANGRAM játék.
De ha szeretnéd, hogy ovisaid is szívesen játsszanak vele, készíts számukra sablonokat. Alább ajánlok néhány kirakható kedves ábrát. Végy egy A/5-ös vagy A/4-es fehér lapot, tedd rá a TANGRAM elemeket, és építsd fel belőle a neked tetsző ábrát, majd egy vastag filctollal rajzold körbe – de csak a külső körvonalakat! Kész is a megoldandó rejtély! Készíts minél több sablont a gyerekeknek!
Gondolj a legkisebbekre is, készíts olyan sablont, ahol berajzolod a megoldást is. Hidd el a kiscsoportos gyerekeknek így is nagy élmény lesz a kiscicát vagy a házikót kirakni!

TIPP: Ha szeretsz barkácsolni, egy vékony faanyagból is kifaraghatod a TANGRAM lapokat, így tartós játékot készíthetsz.

Jó szórakozást!