Program:

2016. április 15. péntek

9:30 – 12:30 Sakktáblás játékok, miértek és hogyanok

Azokból a játékokból próbálhatsz ki jópárat, amelyek a módszertani tanfolyamban is megtalálhatók. Közben ismerkedünk  a sakkjáték szabályaival, ha eddig nem ismerted őket; Megérted, hogy miért tanítunk Sakktáblás Játékokkal. Te is fogod tudni, hogy melyik játéknak mi a célja, és hogyan születnek új játékok.

Ebédszünet

13:30 – 16:30 A sakkjáték szabályai gyereklelkű felőtteknek

Felnőtteknek szólóan, de játékokkal tüzdelve megismerjük a sakkjáték minden szabályát.

———————-

2016. április 16. szombat

9:30 – 12:30 Sakktáblás módszertan sakkozni már tudó kisgyerekek oktatásához

Elmélet és gyakorlat. Egy-egy sakkelméleti foglalkozás felépítése. A gyakorlatszerzés módjai.

Ebédszünet

Sakk csak 18 éven felülieknek13:30 – 16:30 Végjáték-elméleti alapok és végjáték-játékok

Megnyitási-, közép- és végjáték elméleti alapokat ismerhetsz meg, amik sokat lendítenek az amatőr felnőtt sakktudásodon, s amik ismerete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kisgyerekedet jó irányba terelgesd az első játszmái során! Az elméleti tananyag tanulása közben is ellesheted azokat a játékos módszertani fortélyokat, amikkel elérhetővé és élvezhetővé szoktam tenni a tanulást a gyerekeknek.

———————–

2016. április 17. Vasárnap

Felnőttek tanulhatnak sakkozni9:30 – 12:30 Miniatűr sakkjátszmák végtelen rejtett titka

Amiből megismered a leggyakoribb megnyitásokat, és felfedezel benne számtalan stratégiai és taktikai motívumot és megtanulod, hogyan fejleszd segítségükkel a memóriádat, a fejben-sakkozási képességedet, a stratégiai ismereteidet, a kombinációs képességedet és felturbózd a tervalkotói ötlettáradat! Ezeken a területeken fogsz fejlődni ebben a három órában! Az idei tanfolyamon NEM azokat a miniatűr játszmákat nézzük, amiket tavaly! :)

Ebédszünet

13:30 – 16:30 Tündérsakkok – avagy humor és tanulás a sakktáblán

Amiből rengeteg ötletet kapsz, hogyan lehet a sakkbábukkal még játszani. S amellett, hogy nagyon jól szórakozol, ugyanúgy tanulsz gondolkodni, figyelni, elvonatkoztatni, tervezni, ellenőrizni… S most lesz lehetőséged arra is, hogy igazi sakkpartikban is kipróbáld a tanultakat hozzád hasonló ellenfelek ellen, s az elkövetett hibáidból újra csak tanulni tudjál.

Érdékelnének a további részletek is?
>>> TOVÁBBI TUDNIVALÓK <<<