Hogyan tudok jelentkezni?

Kitöltöd a jelentkezési lapot, és befizeted a részvételi díjat. (OLVASS TOVÁBB)

Mi történik a jelentkezésem után?

Azonnal kapsz AJÁNDÉKBA egy rövid, kedvcsináló leckét, hogy AZONNAL játszhassatok, és ne kelljen várnotok az adminisztrációra. Majd amikor a befizetésed megérkezett, következő szombaton meg is kapod az első leckét e-mailen!

A lecke-levél melléklete egy ZIP fájl lesz, amit ki kell csomagolnod.

Tartalmaz egy részletes óraleírást az első óráról, és néhány oldalnyi nyomtatható feladatlapot.

Nyiss a gépeden egy SAKKMATYI könyvtárat, és oda mentsd a kicsomagolt mappákat, így később, bármikor újra megtalálod őket :)

A leírásban részletes útmutatást kapsz, hogy milyen játékot, hogyan vezess elő mire figyelj, mennyi ideig gyakoroljatok :)

Ilyen részletes segítséget, egyetlen sakk-könyv, weboldal vagy leírás sem adna neked!
Érdemes elolvasnod előre 15-20 percben, és értelmezned.

Nyomtasd ki a feladatlapokat (mindegyikből, minden tanulódnak egyet),

utána akár neki is vághatsz a gyerek(ek)kel együtt a tanulásnak, ennek a kb. 45 perces közös foglalkozásnak.

Baj, hogy nem tudok sakkozni?

Mármint ÉN tudok :) , de ha Te nem tudsz, az nem olyan nagy baj.

Gyermekeddel közösen megtanuljátok a leírásokból. De azért egy csoportnyi gyerekkel csak akkor ülj le sakkozni, ha a szabályokkal már tisztában vagy :D

Mire lesz szükség a tanuláshoz?

Szükségetek lesz egy sakktáblára (csoport esetén többre, de az első 5 foglalkozáshoz még 1 is elég). Ezt meg tudjátok rendelni a Sakk-Ovi webshopból is: (EZEN A LINKEN) De még ne rendeld meg, mert ezzel kapcsolatban lesz egy AJÁNDÉKOM!

És jó, ha beszereztek egy jó adag színes ceruzát is.

És a mellékelt feladatlapokat ki kell nyomtatni valahogy. “Gondolatban színezni” a monitort nézve nem olyan bulis, úgyhogy ezt oldd meg, légyszíves!

Ez egy újfajta feladatlap-csomag?

NEM! Itt a feladatlap csak a “melléklet”. Ez annál sokkal több! Részletes óraterv, tevékenység- és játékleírások. Még azt is pontosan leírtam, hogy győzheted le gyermeked, vagy éppen hogyan veszíthetsz szándékosan egy-egy játékban ! :) És vannak hozzá pont a témához válogatott feladatlapok is!

Milyen gyakorisággal érkeznek a leckék?

A leckék mindig szombat reggel érkeznek, hogy akár hét végén tudjatok velük foglalkozni, akár – ha hét közben egy csoporttal foglalkozol -, legyen időd előkészülni rá. Csütörtökön kapsz egy villám-vizsga feladatot. Ez egy nagyon egyszerű vizsgafeladat, amit tanítványaiddal együtt is megoldhatsz, de ha épp nincsenek gép közelben, helyettük is megválaszolhatod. A vizsgának az a célja, hogy Téged motiváljon a rendszeres tanulásra, hogy nehogy az otthon melegében hagyd elkallódni a tananyagot. Csak sikeres vizsgázás után kapod a következő leckét – a következő szombaton. Nem gond, ha nem vizsgázol le azonnal. Ha egy betegség, ünnepek vagy más elfoglaltságok miatt egy-két hét kimaradt, bármikor levizsgázhatsz, és folytathatjátok a tanulást.

16 leckéből áll a kezdő tananyag, amin leggyorsabban 16 hét alatt mentek végig.

Itt véget ér a KEZDŐ csoport, és ha kedved van, tudsz majd csatlakozni egy HALADÓ csoporthoz :)

Mi van a csomagban?

 • Minden héten 1 óra nagyon részletesen kidolgozott anyaga
 • a hozzá tartozó nyomtatható feladatlapok,
 • életre szóló Sakkmatyi tanulói tagság , ezzel rendszeres konzultációs lehetőség Sakkmatyival egy zárt fórumban,
 • alkalmanként exkluzív kedvezmények, lehetőségek CSAK Sakkmatyi tanulóinak, a tanfolyam után is
 • Meglepetések, ajándékok (olvass tovább)

Kinek szól a tanfolyam?

 • Óvónőknek, óvodásokkal dolgozó pedagógusoknak, akik szeretnék az ovis foglalkozásokra rendszeresen bevinni a sakkot, és maximálisan kihasználni a játék képességfejlesztő lehetőségeit

valamint

 • Óvodásokat nevelő szülőknek, akik szeretnék megismertetni a sakkjátékot a gyermekükkel, és nem tudják hogyan kezdjenek hozzá, hogyan hozzák meg a gyerek kedvét, és nem szeretnék elijeszteni gyermeküket a játéktól bonyolult magyarázatokkal

Kinek NEM való a tanfolyam?

 • Sakkozni már alapszinten tudó-, vagy 10 évesnél idősebb gyermekek szüleinek. Nekik a HALADÓ tanfolyam való, ami hamarosan indul. Információ először a GYEREKSAKK HÍRLEVÉLBEN
 • Olyan sakk-oktatóknak, akik megrögzött módszerekkel tanítják a gyerekeket sakkozni, és úgysem próbálnának ki semmi mást… MERTHOGY EZ VALAMI EGÉSZEN MÁS! :)
 • Olyan felnőtteknek, akik saját sakktudásukat szeretnék továbbfejleszteni, és nincs hozzá gyermek, akivel együtt tanuljanak.
 • Olyan gyermekeknek, akik önállóan szeretnének a számítógéptől sakkozni tanulni.

Ez a tanfolyam NEM a gyermekeknek szól! Hanem a velük foglalkozó felnőtteknek. Ez NEM egy számítógépes program. Ezek leckék, az OTTHONI vagy ÓVODAI együtt-tanulás, együtt-játszás segítésére, társas kapcsolatok építésére, és NEM azok rombolására készültek :)

Mennyibe kerül? Nyilván ez egy fontos kérdés.

Itt megtudod: >>> ÁRAK, FIZETÉSI MÓDOK <<<