Igény szerint indítunk óvodai és iskolai szakköröket. Oktatóink Budapesten, Kecskeméten, valamint ezek közvetlen vonzáskörzetében vállalnak foglalkozásokat. Szülők és gyerekek számára is nagyon kényelmes ez a megoldás, hiszen nem kell hozni, vinni a gyermeket;  nem veszi el szabadidejét az utazás. Az óvoda/ iskola hetirendjébe, s nem a család zsúfolt programjába kell beilleszteni a sakkozást. És a gyerekeknek nagyon jó lehetőség az első sakk-tapasztalatok megszerzésére az ismerős, barátokkal körülvett környezetben…

A csoport indításának menete:

 • érdeklődő intézményvezetők, szülők jelezhetik igényüket szakkör indítására
 • megkeresésed teheted telefonon (20/237-34-35) vagy e-mailen: info@sakkovi.hu
 • szükségünk van az intézmény elérhetőségeire (intézmény neve, helye, helybéli kapcsolattartó, telefon, e-mail), az ott “tanulók” körülbelüli létszámára
 • meg fogjuk kérdezni, hogy mely időpontok jönnek szóba az óvodai, iskolai foglalkozások megtartására. Ha tanév közben jelentkezel, oktatóink órarendje bizonyára már elég sűrű, ezért jó, ha minél több időpont-lehetőség szóba jön.
 • ha úgy tűnik lesz megfelelő kapacitásunk, felvesszük a kapcsolatot az intézménnyel;
 • iskolákban szóban és plakátokon, szórólapokon tájékoztatjuk a gyerekeket; óvodákba  is plakátokat viszünk
 • ingyenes bemutató órát tartunk
 • majd kezdődhet is az oktatás :) . Az átfutási idő az első jelentkezéstől az indulásig 2-4 hét.

Kattints ide és töltsd le a tájékoztatót, amivel megkörnyékezheted az óvónénidet :)

Gyakori kérdések:

 • az időpontokról: óvodákban kifejezetten előnyös, ha délelőtt, akár már a reggeli órákban tudunk menni; ennek több oka van: egyrészt, mert a gyerekek frissebbek, fogékonyabbak a gondolkodós játékok iránt ilyenkor, mint a délutáni órákban – nem véletlen kezdődnek az iskolákban is a napok a matematika órával…; másrészt, mivel sok intézmény nem vállalja be a délelőtti időpontot, ekkorra (akár reggel 8-tól!)  szinte biztos, hogy van szabad oktatónk :)
 • Az óvodák kedvelt időpontja a délutáni alvás után, fél 4-es kezdés. A gyerekeknek sem rossz, a szülőknek is kényelmes, azonban ez a sláger-időpont, így év közben ritka, hogy találunk ebben az időpontban szabad oktatót. De azért előfordul…
 • Érdemes még átgondolni a az ebéd utáni “alvásidőt”, ugyanis a nagycsoportosok sokszor már nem alszanak, s az óvónőknek is örömet szoktunk okozni, ha a nem alvó nagyokat ekkor elvisszük sakkozni :-) A mi oktatóink is jobban ráérnek ekkor, mint a későbbi időpontban.
 • Az iskolákban a kötelező tanítási idő miatt nem jön szóba a délelőtt, azonban sok helyen szokott lenni “szakköri idő” kora-délután,  ott ezt javasoljuk időpontnak. Illetve a tanulási idő után a “sláger-időpontban” is sok iskolába járunk ki, épp ezért ekkor már szinte nincs is szabad kapacitásunk…
 • A foglalkozások hossza: általában 45 perc. Iskolásoknak, haladóknak  - ha az intézmény és oktatónk órarendje is úgy engedi, az ki tud tolódni 60 percesre is. A legkisebb korosztálynak (4 év alatt) szoktunk játékos, bevezető foglalkozásokat tartani, amik hossza 25-35 perc. Általában heti 1 foglalkozást tartunk. Egyéni igény szerint többet is.
 • Árak: az árakat befolyásolja a létszám, az intézmény által kért terembér, az intézmény megközelíthetősége, illetve egyéb extra igények (pl. oktatás idegen nyelven). Irányadónak: vegyünk például egy Budapest belvárosában található önkormányzati óvodát, ahol 10-15 sakkozó gyerekre számíthatunk, akikkel két egymásutáni csoportban tud az oktató foglalkozni; s az óvoda fenntartója nem kér terembért. Itt az általunk megajánlott részvételi díj 2012 február – június időszakra 12.900 Ft/fő lenne, vagy alkalmankénti elszámolással fizetve 1200 Ft/fő/alk. Árainkból Sakksuli tagsági-törzskártyával 15% kedvezmény jár. De ahhoz, hogy megtudd a Te intézményedben mennyi lesz a részvételi díj, kérj személyes ajánlatot.  Az itt megjelölt ártól felfele is lefele is szoktunk eltérni, ha az indokolt.
 • Mikor indulnak a foglalkozások: tanév kezdés szeptember 15 után van, ekkorra beindulnak az intézményi rendes foglalkozások, s már a szakkörök is beleférnek a programba. Tanév közben is bármikor lehet csatlakozni. Legutolsó kezdésnek az áprilisi eleji indulást javasoljuk, ez után már inkább tegyük át a kezdést őszre. Egy szakkör megszervezésének átfutási ideje 2-4 hét, tehát ennyivel előbb kell az első megkeresésnek megtörténnie.
 • Terem szükségletek: óvodákban a logopédia-szoba vagy a tornaterem szokta a megoldást jelenteni, iskolában pedig egy osztályterem. Fontos, hogy a gyerekeknek legyen lehetőségük körbeülni egy sakktáblát (asztal körül, vagy oviban akár egy szőnyegen is megfelel), és legyen elegendő asztalfelület ahhoz is, hogy párban játsszanak.