MEDVE CSALÁDI FEJTŐVERSENY

Kezdés: 2015. május 7.

Nevezéshez kattints ide!!!

BENNE ÚJÍTÁS: MAMÁNAK IS LESZ FELADAT!!! :)

RÉSZLETEK: MEDVE CSALÁDI VERSENYSZABÁLYZAT ÉS SEGÉDLET

A verseny célja:

 • az otthoni sakkos rejtvényfejtés népszerűsítése
 • családi együtt-gondolkodás motiválása
 • sakkozni tanuló gyerekek otthoni gyakorlásának elősegítése
 • a Budapesttől távol élő gyermekeknek is lehetőséget biztosítani a gyermek-sakkéletbe való bekapcsolódásra

A verseny időtartama: 2015.05. 07 – 27.

Helyszíne: A családi nappali! :)

Résztvevők: A versenyre olyan családok nevezhetnek, ahol legalább az egyik tag tud kicsit, vagy akár nagyon jól sakkozni, és szívesen fejteget együtt a többiekkel! A részvételhez egy e-mail cím szükséges, valamint hetente 5 oldalnyi sakkfeladat kinyomtatását meg kell tudni otthon, munkahelyen, vagy nyilvános helyen oldani.

A verseny lebonyolítása:

A versenyre határidőig benevező – és nevezési díjat átutalással befizető családok a verseny indulásának napján – CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁN – a nevezéskor megadott e-mail címre pdf formátumban 5 oldalnyi, összesen 40+4+1 db rejtvényfeladatot kapnak. (Ebből 40 a sakkfeladat a többi az egyéb :) ) Ezt maguk számára kinyomtatják. A feladatok megoldását egy-két lépéses feladatok esetében vonalak behúzásával – egyértelműen – vagy az állások mellé írva a megoldást, míg több lépéses feladványok esetében a feladatok mellett játszmajegyzéssel levezetve a megoldást, kitöltik a feladatlapokat. Az így kitöltött feladatlapokat fényképezve,  szkennelve, vagy a megoldásokat egy e-mailbe írják gépelve, visszaküldik a Sakk-Oviba . A visszaküldés határideje mindig 1 hét, vagyis SZERDA éjfél. CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁN érkeznek az újabb feladatok, valamint az előző feladatlap helyes megoldása. Egy verseny 3 hétből, vagyis 3×5 lapnyi, összesen 120 db sakkfeladatból (+15 egyéb feladatból) áll.

sötét nyerMinden heti feladatlap így épül fel:

 1. lap egylépéses mattok (11 db);
 2. lap egylépéses nyerések (11 db);
 3. lap kétlépéses  mattok (11 db);
 4. lap nehéz feladványok (7 db)
 5. + 1 lap a MAMÁNAK, ami nem sakkos rejtvény (itt kérek elnézést a sakkozó mamáktól, ők átadhatják ezt a lapot a PAPÁNAK :D )
  + 4 kicsi feladat a sakkozni nem tudó tesónak ;)

A résztvevők feladatait beérkezésük után egy héten belül ellenőrizzük, pontozzuk (egységesen minden tökéletes megoldásért jár 1 pont), majd a http://www.sakkovi.hu weboldalon aktuális pontszámukat közzétesszük. ÚJDONSÁG: A MAMA rejtvénye és a TESÓK feladata is pontot ér!

Értékelés, díjazás:

A résztvevők a díjakért elsősorban nem egymással, hanem önmagukkal, a pontjaikkal vetélkednek. Kivétel az első díj, mert azt CSAK 1 CSALÁD nyerheti el!

A verseny értékelése 7-10 nappal az utolsó feladvány beküldési határideje után történik. A verseny 3 hete alatt gyűjthető maximálisan 135 pont.

Ezúttal mindenkinek érdemes megdolgozni a pontjaiért, mert:

ÚJDONSÁGminden gyűjtött pontot 10 Ft-ra válthat a család a Sakk-Ovi Boltban!

És díjazunk, mint eddig is!

-          Minden résztvevő, aki mindhárom héten határidőre visszaküldte a feladatlapját, de nem érte el a 110 pontot, névre szóló, pontjait igazoló digitális – nyomtatható – oklevelet kap.

-          Minden magyarországi postacímmel rendelkező, 110 pontot elérő vagy meghaladó résztvevő postai úton oklevelet, meglepetés-tárgyjutalmat kap. Ha a 110 pont fölöttiek száma nem éri el a résztvevők 10%-át, úgy a résztvevők legjobb 10%-a kapja ezt a jutalmat!

-         Az első helyezett család ARANY PLAKETTET és értékes családi SAKKOS AJÁNDÉKCSOMAGOT nyer!

(Holtverseny esetén az utolsó feladat beküldési határideje számít.)

(Megj: magyarországi postacímmel nem rendelkezők számára a postaköltség megtérítése után külföldi címre szintén postázzuk az ajándékokat!)

Nevezés: Nevezni a verseny előtti napokig folyamatosan lehet. A határidő (május. 6. 16:00) a NEVEZÉSI DÍJ BEÉRKEZÉSÉRE vonatkozik, így az átutalási procedúra hosszát vedd figyelembe a nevezésed leadásakor. Az átutalási információkat a nevezésedre válaszul küldjük.

Ha nevezésed a határidő után érkezik, a feladatlapokat is késve kapod!

Nevezni a http://sakkovi.hu/?page_id=1471 linken kell, azt az e-mail címet regisztrálva, amelyre a feladványokat küldhetjük. Egy e-mail címről egy nevezést tudunk elfogadni. Ha a család szeretne több csapatra bomlani, akkor több e-mail címről több nevezést kell leadni!

A nevezésnél meg kell adni a családi csapatnevet. Azt a nevet, amelyet az oklevélen szeretne majd viszontlátni.

Meg kell adni továbbá: a családtagok tényleges nevét, életkorát, a család tartózkodási helyét (város).

Nincs létszám megkötés: Ha egyedül érzed magad családnak, hát nevezz egyedül! Ha pedig az 5 tesó és szülők mellé a 4 nagyszülőt meg a kedvenc nagynénit is szeretnéd bevonni, azt is lehet!

Meg kell adni egy magyarországi postacímet – ahova a jutalmat postázhatjuk, ha 110 pont fölött sikerül teljesíteni. (Magyarországi postacím hiányában csak a postaköltség megtérítése után tudjuk az ajándékot küldeni).

FONTOS: A nevezés beérkezése után automata rendszer küldi a visszaigazolást, amely tartalmazza a nevezési díj befizetéséhez szükséges számlacímet is. Ha ezt a levelet perceken belül nem kapod meg, ellenőrizd a SPAM mappádat is. Ha nem érkezett válasz, ismételd meg a nevezést. Vannak problémás e-mail címek, ahol a túlbuzgó SPAM szűrő elnyeli a leveleket. A spéci munkahelyi címek sokszor ilyenek. Ha sehogy nem érkezik meg a levelünk, kérlek próbálkozz meg egy másik e-mail címmel. A gmail.com -al szokott a legritkábban gond lenni.

Ha a hiba továbbra is fenn áll, telefonon tudsz érdeklődni a problémáról: 20/544-7776 (Ádám Olga)

Nevezési díj: 1950 Ft/ család.

A pontos szabályleírást,  játszmajegyzési szabályokat itt találod: http://www.sakkovi.hu/medve_csaladi_versenyszabaly.pdf

További kérdéseidet felteheted nekünk: MEDVE CSALÁD  rejtveny@sakkovi.hu (inkább e-mailen keress, mint telefonon :) )

Mindenkinek jó fejtörést, izgalmas versengést kívánunk!

MEDVE, MEDVÉNÉ  meg a gyerekek

http://www.sakkovi.hu